Kategorije

Proizvođači

Specijalna ponuda

Koje su završne obrade pločica?

Koje su završne obrade pločica?

Završna obrada površine pločica se radi da bi se postigao određeni izgled pločica od kojeg zavisi I njihova namjena. Postoji više različitih načina za obradu površinskog dijela pločica. Ako se u proizvodnji radi presovanje pločica prije faze paljenja/pečenja, one će imati grublju teksturu I biće reljefaste odnoso neglazirane. Ako se ipak radi poliranje pločica ali nakon faze njihovog paljenja, one će biti glatke, odnosno glazirane.

Kako se bira WC šolja?

Kako se bira WC šolja?

Nekada je kupovina WC šolje bila mnogo lakša. Čak ni u velikim gradovima nije bilo nebrojeno mnogo prodavnica sanitarija. Nije bilo ni uvoza, ni dizajnerskih nadahnuća, pa se izbor svodio na dva-tri modela domaćih proizvođača.Danas je to mnogo kompleksnije, ali izbor ne mora biti stresan ako u potragu za šoljom krenete naoružani znanjem i odlukom da kupite ono što želite, a ne ono što neko želi da vam proda po svaku cijenu.

Kada ili tuš kabina?

Kada ili tuš kabina?

Namjeravate renovirati ili pak opremate kupatilo, a i dalje niste sigurni da li želite kadu ili tuš-kabinu?Predstavljamo Vam prednosti i mane i jedne i druge opcije.

Potopna ili površinska pumpa?

Potopna ili površinska pumpa?

Postoji nekoliko parametara koji utiču na odabir određenog modela pumpe za vodu kao što su dnevna potrošnja vode, dubina bunara itd. Potrebno je sve parametre analizirati kako bi se napravio najbolji izbor odgovarajuće pumpe za vodu.Prije nego što izaberete pumpu, potrebno je znati kolika je dnevna potrošnja vode. Za četvoročlano domaćinstvo i malu baštu dovoljna je pumpa koja proizvodi 60-70 litara u minuti. Ukoliko imate plastenik ili veće potrebe za navodnjavanjem biće vam potrebna...

Vodič za izbor fasade

Vodič za izbor fasade

Fasadama najčešće nazivamo dekorativne maltere određene granulacije, vrste i oblasti primjene. Najčešće se primjenjuju na vanjskim fasadnim površinama, ali i unutra kao dekorativni malter...

Šta trebate znati pri kupovini pumpe za navodnjavanje?

Šta trebate znati pri kupovini pumpe za navodnjavanje?

Prije odabira i kupovine same pumpe za navodnjavanje potrebno je da napravite plan, odnosno projektujete sistem za navodnjavanje. Mnogi ljudi svake godine izgube velike količine novca tako što kupe pumpu za navodnjavanje prije nego što naprave plan "projekat" tj. poslije ustanove da pumpa koju su kupili nije odgovarajućeg tipa odnosno nema karakteristike koje zahtijeva njihov sitem za navodnjavanje.

Koju WC šolju odabrati za malo kupatilo?

Koju WC šolju odabrati za malo kupatilo?

Ako ste u potrazi za WC šoljom za vaše kupatilo, pročitajte ovaj kratak vodič u kojem Vam nudimo savjete i smjernice za odabir WC šolje koja će najbolje odgovarati malom kupatilu. Ako pravite kompromis na prostoru, ne znači da trebate da kompromizujete i kvalitet. Veoma je lako pronaći dugotrajnu i pouzdanu WC šolju koja će maksimalno iskoristiti ograničen prostor.

Kakvu kadu odabrati za malo kupatilo?

Kakvu kadu odabrati za malo kupatilo?

Činjenica je da su današnja kupatila sve manja (posebno u stanovima) gdje je neophodno naći način maksimalnog iskorištenja svakog centimetra organičenog prostora. Ako imate malo kupatilo i tražite ideje za stvaranje funkcionalnog, a ujedno i elegantnog kupatila. onda ... nastavite čitati, nudimo Vam nekoliko prijedloga.

Kako izabrati odgovarajući bojler?

Kako izabrati odgovarajući bojler?

Namjeravate kupiti bojler. Došli ste u prodajni objekat sa ogromnom ponudom bojlera (kao što je to slučaj u Hidroinženjering & Economic-u ) ili pretražujete povoljnije cijene putem interneta i pitate se koji bojler izabrati. Mi ćemo Vam dati nekoliko smjernica kojima se trebate voditi prilikom odabira idealnog bojlera za Vas.

Jesu li usisivači sa vodenom filtracijom bolji od običnih?

Jesu li usisivači sa vodenom filtracijom bolji od običnih?

Prva odluka koju morate da donesete kada kupujete novi usisivač je ona o tipu usisivača. Tek onda možete razmišljati o markama, karakteristikama i cijenama. Izaberite između dve osnovne vrste - koje su prednosti usisivača sa vodenim filterom, a koje onih sa običnom vrećicom za prašinu?

Prikazuje 1 - 10 od 13 proizvoda